2 de març 2013

SÈNIOR "A" FEMENÍ: VA GUANYAR EL BÀSQUET...

No va poder ser... El nostre Sènior A Femení va caure derrotat, de nou a la pròrroga d’un gran partit de bàsquet, en la seva visita a la pista de l’ara més líder de la categoria, Basket Almeda. Les molinenques que es van veure traïdes pels nervis en moments claus del partit, no varen poder aconseguir una victòria, que varen tenir a tocar en la darrera possessió del partit amb el marcador igualat a 47. A la pròrroga l’Almeda va tenir més temprança i va saber jugar millor les seves cartes, per derrotar a les nostres per segon cop en una pròrroga aquesta temporada. Tot i això, excel·lent treball i lluita la que va mostrar l’equip molinenc, que a poc que hagués dominat els nervis del primer quart una mica, podria haver sumat la victòria, doncs dels 4 quarts del partit les nostres es van imposar en els 3 últims.

El que s’esperava que fos un dels millors i més atractius partits d’aquesta lliga, doncs s’enfrontaven les primeres (Almeda) contra les segones (Molins), no va defraudar a ningú. El nombrós públic que va omplir el Pavelló de l’Almeda de Cornellà, va gaudir d’un gran partit de bàsquet, amb dos equips que varen lluitar de tu a tu i amb tot, per endur-se la victòria.

El Molins va sortir a pista molt nerviós e imprecís en atac i això ho va aprofitar l’Almeda, que empentat pel seu públic, va posar contra les cordes a les nostres, amb un parcial de sortida en els primers 5 minuts d’11-2. I tot i la sortida en tromba de les locals i la poca efectivitat que tenien les nostres noies, l’equip molinenc no va baixar els braços i va arribar al primer parcial amb un marcador desfavorable de 17-6.

Quan alguns pensaven que el Molins estava grogui i que el partit es podia convertir en un passeig per l’Almeda, les nostres varen respondre amb uns 5 primers minuts del segon quart sensacionals, amb un parcial 0-8, per entrar de nou en el partit. L’intercanvi posterior de cistelles, va portar al descans, a les locals dominant a l’electrònic per 26-19.

A la represa, el Molins seguia incomodant molt amb el seu joc i la seva defensa asfixiant sobre l’equip de Cornellà, que veia, com poc a poc se li apropaven en el marcador, fins al punt de posar-se les molinenques dos per sota, 31-29, en el minut 9 del tercer quart. Però, un tir lliure anotat i un triple en el darrer instant del quart, tornaven a donar aire a l’Almeda, 35-29 i tot per decidir.

Les molinenques a aquestes alçades, ja li havien perdut la vergonya al partit i al rival, i ara si, es veien amb forces de capgirar el marcador i emportar-se el partit. Així començava el darrer quart, amb el Molins empentant de valent i amb l’Almeda aguantant les escomeses de les visitants com podia. Amb aquest escenari, les molinenques varen defensar com lleones la seva anella, aconseguint un parcial en els primers 6 minuts del darrer quart de 2-6, posant-se de nou a 2 punts, 37-35, amb una Lorena Rubio sublim en atac. Amb el Molins a 2 punts i endolladíssim en el partit i amb 4 minuts per davant, les locals s’ensumaven la tragèdia. Però en aquell punt, Elena Capella al rescat, anotant 5 punts en un minut i tornant a donar vida a l’equip de l’Almeda, 42-37. Quan mancaven dos minuts i poc, Almeda guanyava de 8, i tot semblava indicar que el partit estava sentenciat. Però no, si l’Almeda va tenir a Capella de salvavides, ara era el torn de Raquel De Diego, que amb dos triples en un minut, sortia al rescat del Molins i posava el marcador 46-45 a un minut i poc pel final. Quin partit! Una falta xiulada contra el Molins portava a l’Almeda a la linia de tirs lliures, però només n’anotaven un, 47-45. Possessió pel Molins i Rubio anota sota l’anella per empatar el partit per primer cop en el partit, 47-47, i el nombrós públic molinenc desplaçat fins a Cornellà embogia... Quina remuntada més èpica, quina fe i quina lluita del Molins! Menys de 30 segons i jugava l’Almeda amb empat al marcador, Molins defensant com mai i pilota recuperada a 7 segons pel final, el Molins de la èpica remuntada tindria la darrera opció per guanyar... però no va poder ser, la pilota no va entrar i el partit cap a la pròrroga. Un partit dels que fan sentir passió per aquest esport, un espectacle, BÀSQUET en majúscules!

A la pròrroga malauradament varen tornar els nervis i la precipitació dels primers minuts del partit, i això ho va apofitar l’Almeda per obrir escletxa al marcador 56-49 a falta de dos minuts pel final. El Molins no es va rendir un cop més, i va seguir posant-hi el cor i el fetge fins al final, però aquest cop, tot i lluitar-ho molt de nou, l’avantatge que va agafar l’Almeda no es va poder eixugar, i les locals varen acabar guanyant 63-56 un partit, on qui més hi va guanyar, va ser el públic que el va gaudir.

Diuen que hi ha derrotes que són com victòries, i si bé és incontestable que en un partit de bàsquet, el que guanya guanya i el que perd perd, i les nostres aquest cop van perdre, moralment aquest partit ens ha de donar molta força, pel joc i la defensa, el caràcter, l’empenta, la lluita i la capacitat d’afrontar situacions complicades en un partit que varem mostrar contra qui és, per mèrits propis, el millor equip d’aquest campionat a dia d’avui. Si som capaces de seguir en aquest nivell de treball, compromís i joc, aquest no serà un pas enrere, si no un pas més endavant en el nostre camí. Tot i la derrota FELICITO A L’EQUIP per la feina feta i el caràcter mostrar! Caràcter guanyador sempre! Fins i tot quan es perd... Aquest és el camí... Avui més que mai: AMUNT MOLINS!!! SEMPRE AMUNT!!!

Aquest diumenge al Poli (19:15 hores), el nostre equip rebrà al 6è classificat, l’ASFE SANT FRUITOS B. Un equip que serà una dura prova per a les nostres i UN PARTIT QUE SERÀ UNA NOVA FINAL! JA NOMÉS EN QUEDEN 11... SOM-HI EQUIP! A PER LES 11!!!

PERE GALIMANY (Entrenador Sènior "A" Femení)