12 de febr. 2014

CADET FEMENÍ: DERROTA PER POCS PUNTS

Quart partit de la fase regular, diumenge al matí contra el C.B. Castelldefels a casa. L’anterior jornada varem aconseguir una meritòria victòria contra el BC Sant Joan Despí, per la mínima, 58 a 59. Les jugadores van treballar de valent, adaptant-se a un nivell de joc molt dur, i finalment es van endur la victòria per la mínima.

En aquest partit, les bones sensacions transmeses en les anteriors jornades es varen esvair. La falta de concentració (estàvem més atentes a factors que no es poden controlar com l’àrbitre, grada i altres) generava moltes imprecisions al nostre joc que feia que en certs  moments del partit ens vinguéssim avall anímicament.

El matx començava amb un parcial de 8-13, on tot i la igualtat en el marcador, no havíem encara entrat en el partit. El segon quart, varem generar un parcial de 22-14. Possiblement, va ser el millor moment del partit. Bones defenses de “NO PASSA”, ajudant quan tocava i comunicant-nos en tot moment va fer que poguéssim generar molts contraatacs, i donar-nos més confiança a la hora de circular la pilota en atac. Semblava que recuperàvem bones sensacions d’altres partits, però en un minut, encaixàvem un parcial de 0 a 8 en contra, tirant la feina anterior per terra. Moment de màxima desconcentració del partit, males sensacions, no tenir la suficient mentalitat de continuar lluitant van ser els detonants d’aquesta baixada. Tot i això teníem encara el marcador favorable 30-27.

Descans per tal de mentalitzar-nos que a pista quedàvem 7 jugadores, tranquil·litzar-nos, buscar solucions als problemes que teníem a pista. La represa però no va ser favorable a nosaltres ja que varem encaixar un parcial 0-6 en contra. La sorpresa de veure per primer cop aquest any un equip en zona els 20 minuts restants (possiblement el primer cop que algunes de les nostres jugadores de primer any s’han trobat en aquesta situació) suma’t al nerviosisme i males sensacions anteriors no va fer que fins el minut 5 del tercer quart anotéssim els primers punts. A partir de llavors, varem saber atacar amb prou solvència la zona 2-3 plantejada pel rival, ocupant prou bé els espais i atacant a cistella més agressives. Fins que es va arribar al tram final, igualat, on un parell de males decisions nostres van acabar de decantar el partit pel l’equip contrari.

Tot i les males sensacions del partit, es va arribar a competir fins el final i amb possibilitats de guanyar. Res a dir del treball de les jugadores, que no van parar fins el final. Hem d’aprendre a saber jugar a les bones i a les males.

“Lo crucial no es que se cometan errores, sino que estos se corrijan y se siga adelante con la tarea esencial”